N' Pushime

Viti i Ri 2018 - Kairo

Vizitoni vendin të cilin e themeluan (Egjiptin modern) dhe e sunduan 147 vite me radhë (1805 - 1952) sundimtarët dhe mbretërit me origjinë shqiptare, duke filluar nga Mehmet Ali Pasha deri te mbreti Faruk.
wikipedia.org/wiki/Mehmet_Ali_Pasha

Destinacioni: Prishtinë-Kairo-Prishtinë (via Stamboll)
Tipi i udhëtimit: Aeroplan
Kohezgjatja: 5 ditë - 4 netë
Çmimi: 595 €

 

Data e nisjes: 28.12.2017

DITA 1-2

 

28 -29 Dhjetor: Takimi i grupit në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës "Adem Jashari" dy orë para nisjes. Nisja me Turkish Airlines (via Istanbul) në ora 20:30, fluturimi TK1020. Arritja në Stamboll në ora 00:10, vazhdimi i udhëtimit për në Kairo në ora 01:35 (kohë lokale) Fluturimi TK692, arritja në Aeroportin Ndërkombëtar të Kairos në ora 02:45, takimi dhe asistenca nga përfaqësuesit e partnerit tonë në Egjipt në formalitetet doganore, transferi në hotel, check in-i dhe fjetja.

 

DITA 2

 

29 Dhjetor: Mëngjesi në hotel, filloni vizitat, Piramidat e Gizës, një nga shtatë mrekullitë e botës së lashtë, (3 piramidat më të mëdha Keopsi, Kefreni, Miserinusi  dhe guardiani i tyre Sfniksi).
Vizitoni disa dyqane suvenirësh dhe parfumesh. Dreka në një restorant lokal (Opcionale)
 më pas vizitoni Muzeun Egjiptian që është shtëpi e mbi 100.000 antikiteteve nga të gjitha periudhat e historisë së egjiptianëve të lashtë. Transferi tek hoteli dhe fjetja.

 

DITA 3

 

30 Dhjetor: Mëngjesi në hotel, (vizita e Aleksandrisë - opsionale), transferi me autobus A / C në Aleksandri (qyteti i dytë më i madh në Egjipt) vizitoni Pallatin Montazah dhe kopshtet e tij dhe Pallatin e Mbretit Faruk (me origjinë shqiptare, www.shqiperia.com/Shqiptaret-qe-qeverisen-Egjiptin-150-vjet.3310/), vazhdoni  vizitën tuaj në Kështjellën e Qaitbey, e cila ndodhet në të njëjtin vend si Fari Aleksandria, një nga shtatë mrekullitë e vjetra mesjetare të botës, Dreka në një restorant lokal dhe më pas vizitoni Bibliotekën e Aleksandrisë (Biblioteka Aleksandria, bibliotekë e sapo rindërtuar, e ndërtuar për të zëvendësuar një të djegur gjatë kohës së Kleopatrës).
Së fundi transferi për në hotelin tuaj në Kairo dhe fjetja.

 

DITA 4

 

31 Dhjetor: Mëngjesi në hotel, nisja e vizitave në Kairon e vjetër (kisha e varjes, Sinagoga e Ben Ezras, Xhamia e Amr ibn el-As), pastaj shkoni në Kështjellën e Salah Dinit dhe Xhaminë e Mehmet Ali Pashës - në gjuhën arabe Mohammed Ali (Sundimtarët shqiptarë etnik të Egjiptit nga viti 1805 deri më 1952).
Transferi në hotel dhe pushimi për Gala Darkën e Vitit të Ri.

 

 

DITA 5-6

 

01 Janar: Mëngjesi në hotel, (vizita opsionale)

1- Vizitoni Sakkaran dhe piramidën e Zoserit, piramida e parë në histori, pastaj vizitoni kryeqytetin e parë të Egjiptit Memphisin, i cili strehon Muzeun dhe statujën e madhe të Ramses II. Dreka në një restorant lokal.

OSE

2- Fshati faraonik është një përvojë si asnjë tjetër. Në çastin kur filloni të lundroni kanalet që qarkullojnë përmes ishullit ju jeni zhytur krejtësisht në historinë dhe legjendën egjiptiane. Dreka në një restorant lokal.

Pasdite: Check out nga hoteli, pastaj shkoni në Khan El Khalili Bazar për suvenire dhe
shëtitje prej Kairos së vjetër në rrugën El-Moez, ku mund të gjejmë më shumë se 25 monumente islame. 

Nata: Shijoni darkën tuaj në restorant me 5 yje duke lundruar Nilin (Darka e hapur bufe) me balerina dhe program oriental për 2 orë duke lundruar në lumin Nil nga atmosfera e një anije me stil egjiptian të lashtë, një natë për t’u kujtuar.

Dita 6, 02 Janar: Transferi në Aeroportin Ndërkombëtar të Kairos dhe kthimi në Prishtinë në ora 08:15.


Afati i fundit për rezervim deri më 20.11.2017, përkatsisht deri në plotësimin e vendeve.
 
I informojmë klientët tanë që kanë pasaporta të Republikës të Kosovës, se pas kësaj date, nuk mund të pranojmë asnjë aplikim për shkak të procedurave të vizave. Personat që kanë pasaporta të shteteve tjera, kemi mundësi t'i pranojmë edhe pas kësaj date, nëse ka vende të lira.
 
Minimumi i personave për realizimin e këtij aranzhmani është 25. 
 
Read 2258 times Last modified on Friday, 10 November 2017 19:43
Published in VITI I RI 2018
More in this category: Viti i Ri 2018 - ROMË »

Informohu për ofertat e reja.

Informacionet

Fiks: + 0390 321-355

Mob: +377 44 374-790 
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

join with us

twinter rss

Stafi

 Manaxher : Valentin Tanushi

.